NIEUW – Ovengebakken kalkoenham

NIEUW – Ovengebakken kalkoenham

Op zoek naar beleg voor op de boterham dat gezond en caloriearm is, goed voor de cholesterol en rijk aan proteïnen en daarenboven ook nog eens lekker? Ontdek dan onze ovengebakken kalkoenham, nieuw in onze charcuterie-afdeling. Heerlijk sappig met een ovengebakken smaak en aroma! De ovengebakken kalkoenham is trouwens niet alleen heerlijk als beleg tussen een boterham, je kan er ook creatief mee aan de slag en tovert in een mum van tijd heerlijke gerechtjes op tafel.

Pasta met kalkoenreepjes (4 personen)

  • Kook 200g pasta al dente.
  • Snijd 600g kalkoenham in reepjes en bak ze even aan in olijfolie.
  • Snijd 250g champignons in schijfjes en voeg toe.
  • Voeg 250ml room (40%) toe en 250g tikka masala.
  • Roer alles goed door elkaar en meng onder de pasta.

 

Tacchino tonato

  • Mix 250 tonijn in eigen nat, 2 soeplepels mayonaise, 1 koffielepel citroenolie, een mespunt cayennepeper, 60g ansjovisfilet, 5cl witte wijn tot een gladde massa.
  • Verdeel de saus over de sneetjes kalkoenham.
    • Hapje: 2 sneetjes kalkoenham
    • Voorgerecht: 5 à 6 sneetjes kalkoenham
  • Werk af met kappertjes en rucola.

 

Gegrilde kalkoenham met champignonsaus

  • Snijd 250g champignons in schijfjes en bak ze even aan.
  • Blus met cognac, voeg 250ml room (40%) en een blokje kippenbouillon toe en werk af met peterselie.
  • Bak dikke sneden kalkoenham af in een grillpan, gedurende 2 minuten aan elke kant.
  • Overgiet de gegrilde sneden kalkoenham met de Archiducsaus.